TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 16. 10. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

vachom

Sebekoučink

Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 4. 9. 2021. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 385
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136794.90 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 36 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Pomazánky - tvaroh místo majolky - recepty

30. 06. 2013

Ahojky,  mám moc ráda pomazánky a abych nahradila majolku, pom. máslo a jiné .... tak používám tvaroh. Tady je několik tipů - snad je využijete :-).

Základ: Netučný/polotučný tvaroh, červená cibulka na kostičky (velikost podle toho, jak kdo má rád), nať zelené cibulky, sůl, příp. pepř.
Poslední přísada určuje druh pomazánky - např. vejce, tvarůžky, rybičky, křen atd. - viz recepty.

Dodržuji dva důležité fígle, a pak pomazánka opravdu chutná "i ostatním" (třeba i mužským):
1. základ (tedy samotný tvaroh) by měl mít už chuť "sám o sobě" a měl by chutnat předtím, než přidávám poslední přísadu
2. množství tvarohu musí být stejné jako je množství poslední přísady. Nikdy nedávám tvarohu víc.

a) pivní (tvarůžková): základ + olomoucké tvarůžky na větší kosky, drcený kmín, pepř, a pro naředění zalít trochou pivka - dle Vaší potřeby - nebo samozřejmě i mlékem, ale pivko udělá své :-)

b) tuňáková/rybičková : základ + tuňák (je lepší ten nedrcený)/olejovky ve vlastní šťávě . Může se přidat i kyselý lák od okurky, nebo horčici a (sladkou) kukuřici Bonduelle. Kdo je zvyklý může přidat i vařené vajíčko.

c) vajíčková: základ + nastrouhám bílky, přidám vidličkou rozmačkané žloutky, nastrouhanou kyselou okurku, horčici - případně pro lepší chuť i nahradit část tvarohu taveným sýrem

d) hermelínová: základ + nastrouhat nahrubo hermelín, možno přidat i drůbeží šunku, červenou papriku (i jako koření)

e) křenová: základ + na kousky šunku (tu je možné i nastrouhat nahrubo), ananas, čerstvý nastrouhaný křen (tuto bez cibule, bez zelené cibulky). Křenu dávám jen tolik, aby to bylo poživatelné - tedy ne stejně gramů jako tvarohu, ale mnohem méně... :-) podle chuti

f) z uzené makrely: základ + uzená markrela, citronová štáva


Marcela
Hodnocení (21 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 11. 2014 12:13
Děkuji za inspiraci, dnes vyzkouším tvarůžkovou :-)
16. 09. 2013 09:16
Tvaroh se dostane koupit už bz hrudek a je do pomazánek výborný, je lepší a zdravější než tavené sýry, které by se měly konzumovat v omezené míře kvůli obsahu tavných solí. Ty zapříčiňují sklerozu tepen. Obejdu se bez másla, ale kdybych nemohla jíst tvaroh, moc by mi chyběl.
16. 09. 2013 08:52
Dekuji za recepty, urcite vyzkousím, pomazánky miluju:-))
16. 09. 2013 08:32
Bezva recepty,díky moc
16. 09. 2013 08:21
Tvaroh jako základ je skvělý taky to tak dělám, jen někdy (podle stavu lednice) ho míchám s čerstvým sýrem (lučina, gervais...) pomazánka je pak jemnější - základ dělám jen tvaroh+sýr+sůl+pepř - cibulku dávám jen třeba k tuňákovi, do vajíčkové pórek, výborná je kombinace - základ+eidam 20% na jemno nastrouhaný+ na jemno nastrouhaná mrkev, nebo lehká nivová - základ a nastouhaná niva ...
Máte pravdu, že základ musí být dobře ochucený a pak se s tím dá různě čarovat :-)
16. 09. 2013 08:19
Vyzkouším to, jen moje rodinka nemusí tvaroh, jestli to poznají, budu mít pomazánku na celý týden.
16. 09. 2013 06:11
Díky za inspiraci. Pomazánky jsem dělala jen s máslem nebo ramou, zkusím tyto odlehčené :-)))
15. 09. 2013 22:23
Jo, tvaroh je prima, ale jako základ je dobrá i lučina - třeba zrovna s tuňákem, trochou červené cibule, pažitkou a s olivovým olejem...
15. 09. 2013 22:17
To jsou super tipy :-)) Díky :-) Tvaroh už jsem taky kombinovala různě,ale tenhle nápad s tvarohovým základem je zajímavý
03. 11. 2011 15:23
tuňák z Lidlu je opravdu dobrý, mám i dobrou zkušenost s tuňákem Albert, ale nyní ho zdražili, tak ho už nekupuju....
03. 11. 2011 13:16
Super recepty, určitě vyzkouším.
03. 11. 2011 07:21
s tvarůžkami je skvělá, tuňáková je taky dobrá , ale musí to b´ýt s dobré tuňákové konzervy- většinou ta z Lidlu je fajn
03. 11. 2011 05:22
Miluju tvarůžky, tvaroh i rybičky, ale spojit to takhle dohromady s tvarohem mě nikdy nenapadlo,určitě vyzkouším.
02. 11. 2011 21:37
Moc děkuji, už si receptíky tisknu a určitě velmi brzy vyzkouším ....
02. 11. 2011 20:42
Marcelko, jen jsem si to četla a sbíhaly se mi sliny - určitě některou z tvých pomazánek vyzkouším a pak napíšu, jak to chutnalo chlapům. Díky za tipy ...
02. 11. 2011 18:34
Díky za recepty :-))
02. 11. 2011 14:32
také určitě nějakou zkusím! Díky moc za recepty!
02. 11. 2011 12:40
Děkuji za dobré rady, pomazánek není nikdy dost.
02. 11. 2011 11:29
mňam,určitě je zkusím! Díky moc za receptíky.
02. 11. 2011 11:20
no určite vyskúšam. Ja mám rada tvaroh s paprikou. To si, ale už hotovú nátierku kupujem v Kauflande. Je aj s bylinkami. A potom sú aj ovocné, že jahodové, vanilkové, ananásové... (tými natieram napr. palacinky, . samozrejme synovi, ale ako by som si nedala aj ja. xixi)
02. 11. 2011 11:11
díky za tipy! určite skúsim :-)
02. 11. 2011 11:07
díky za typ nějak tak to dělám i já akorát jsem asi nedodržovala ten poměr tak to vyzkouším
02. 11. 2011 10:11
Díky za užitečnou inspiraci :-)
02. 11. 2011 09:30
Už jsem několikrát zkusila podobné a chutnaly.Teď,když se blíží doba předvánočvích a silvestrovských večírků každou takovouhle zdravější a lehčí inspiraci vítám(dostala jsem děsnou chuť na tu rybičkovou) :-)))
02. 11. 2011 08:58
Mě někdo opsal kuchařku? Jo jo jsou to bašty dělám to úplně stejně.
02. 11. 2011 08:15
Netučný tvaroh má velmi jemnou strukturu, nejsou tam žádné hrudky, takže se jako náhrada majolky výborně hodí. Dělám to tak, ale tvoje nápady jsou moc fajn, já se dnes pokusím vyrobit tu tvarůžkovou. Díky a měj se krásně.
02. 11. 2011 08:08
to je něco pro mne - moc děkuji! ty fígle jsou dobré!dneska zkusím rybičkovou :-)
02. 11. 2011 08:04
Díky za skvělé tipy, určitě vyzkouším !! :-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři